Vi mennesker

I dagens samfunn er det ikke godtatt og være svak. Eller nærmere sagt, vi godtar det ikke selv. Aller helst skal vi være sterke oppegående mennesker som aldri viser at vi har følelser. Vi pusher oss selv til det ytterste fordi vi er redde for at andre skal se hvem vi er. Mitt spørsmål til verden er egentlig; er vi redde for at andre skal se oss, eller er vi redde for å se oss selv? Jeg har ihvertfall ett ganske klart svar på det. Vi er definitivt redde for å se oss selv. For hvordan ville det egentlig vært hvis vi hadde sett oss selv fra et utenforstående perspektiv? 

Vi mennesker er noen merkelige vesener. Vi har følelser, redsel, tårer og en klump i magen når noe personlig rammer oss. Vi har glede, lykke, smil og latter. Alle disse tingene kombineres til noe merkelig. Og herregud, ikke glem tankene. Tankene våre kan drepe oss. Vi har kommet så langt i verden at det finnes mentale trenere som skal lære oss å tenke annerledes. De skal lære oss og tenke mer positivt, fordi mye er gjort bare du vrir om tankegangen din. Og da tenker jeg; Fyfaen for en verden vi lever i. Ikke nok med at vi har teknologi og daglig input om hva som skjer i andre land man aldri hadde hørt om hvis ikke det hadde vært for TV2, men vi skal lære oss selv og tenke positivt. 

Okei, her burde det skurre litt for de fleste. 

Jeg er heller ikke noe bedre. Jeg er dødsgod på å tenke negativt og jeg er til tider ganske redd for meg selv. Redd for mine egne tanker og hva de vil gjøre med meg. Så dette innlegget er egentlig en ganske god peptalk til meg selv. Det burde være en peptalk til de fleste. 

Tid og penger er noe av det vi mennesker har latt være det viktigste i våre liv. Men hva er disse to tingene egentlig? Penger er kun papir med noe inni som skal tilsi at det ikke er fake. Og tid? Fortid, fremtid og nåtid er noe vi har fått for oss. Fortid skal definere den tiden som ikke finnes lenger, framtid skal definere den tiden som kommer og nåtid skal definere den tiden som er akkurat nå. Tiden som var for 5 minutter siden er fortid, tiden som kommer om 5 minutter er framtid. 

Så la oss gå litt tilbake; Vi er merkelige vesener som lar penger og tid styre livene våre, og følelsene våres skal ikke snakkes om. 

Dette skurrer bare mer og mer for meg. Hva om jeg bare har veldig lyst til å gi faen i om jeg har ett snitt på 4.7 eller 2.1? Nei vent, det går jo ikke. Hvordan skal jeg tjene penger da? Skole har blitt en ting vi MÅ ha for å overleve. Det er ikke nok å ta med seg klubba og drepe ett dyr for å få mat lenger. Neida, vi må gjerne bruke 20 år av livene våre på en utdanning det ikke er sikkert at vi liker, og helst burde snittet være ganske høyt. Og da er det ikke nok med 8 timer på skolebenken hver dag, men gjerne en time eller to hjemme også. En eksamen på 20 minutter skal fortelle en person hvor mye kunnskap jeg har, og det er ikke sikkert at faget er relatert til det jeg vil jobbe med en gang. Vi bruker TID og PENGER på noe vi kanskje ikke har lyst til å gjøre en gang. Heldigvis så lever vi i Norge og har krav på gratis skolegang, men altså, virkelig; fyfaen for en verden. 

Alt dette er med på å definere hvem vi er. Så la oss oppsummere; Vi bruker tid og penger på ting vi ikke vil. 

Jeg har en ting og si; fyfaen for en verden vi lever i, og som vi aksepterer. 

Én kommentar

Ken E

14.03.2016 kl.09:24

Liker innlegget ditt <3

Skriv en ny kommentar

hits